02 juli 2018

Met plezier opstaan ...een nieuwe start!

Plezier hebben geeft mij een goed gevoel en een flinke dosis energie. Binnen ons gezinnetje wordt veel gelachen, vaak om de meest onbenullige dingen. Datzelfde geldt voor de familie en vrienden. Mijn  vrouw en ik komen uit vrij nuchtere (Haagse) families, waar de meest prachtige verhalen over tafel gaan en we het vaak niet droog houden. Ook al hoor je ze voor de zoveelste keer.
Naast plezier in de privé sfeer vind ik het zakelijke minstens zo belangrijk, je werkt tenslotte een groot deel van je leven.  Problemen op het werk kunnen van invloed zijn op de sfeer thuis en vice versa. Wanneer ik naar mijn eigen situatie kijk dan sta ik elke ochtend met het grootste plezier op om aan de slag te gaan. Maar daar heb ik wel aan moeten werken, plezier is niet vanzelfsprekend, zelfs niet met een Haagse achtergrond.

Ik ben sinds 2002 als ondernemer actief en heb sindsdien een tweetal bedrijven opgericht, altijd samen met een businesspartner. In die tijd voor mij belangrijk om te ondernemen met iemand die dezelfde belangen deelde. In beide bedrijven heb ik altijd met veel plezier gewerkt. Maar in de loop der jaren kwamen de juist voor mij persoonlijk belangrijkste activiteit, advieswerk rond onderwijs en ICT, meer en meer onder druk te staan. Daardoor nam het plezier in mijn werk snel af tot de werkdagen bijna een aanslag werden op mijn energie. Tijd voor verandering...

Eind 2016 heb ik daarom het roer volledig omgegooid om als zelfstandig adviseur mijn persoonlijke ambities de ruimte te geven en zo hopelijk het plezier in het werken weer terug te vinden. Dit betekende voor mij een volledige focus op vraagstukken rond onderwijs en ICT én... voor het eerst sinds 2002 aan de slag als zelfstandig ondernemer.  Op 15 januari 2017 heb ik Proefwerk ICT opgericht en daar heb ik nog geen dag spijt van gehad. Het plezier in mijn werk is volledig hersteld en haal elke dag weer volop energie uit het werken voor scholen in het primair en voortgezet onderwijs!

In het onderwijs is geen dag hetzelfde en op het gebied van ICT wordt steeds meer verwacht onze scholen. De komende jaren zal de focus vooral liggen op digitale geletterdheid, de verdere professionalisering van de ICT-infrastructuur en "slimme inkoop ICT". Het wordt hoog tijd dat scholen de regie nemen richting leveranciers, niet het minst gezien de toenemende rol en belang van ICT in het onderwijs.

Laat de wekker maar afgaan, ik sta in ieder geval met veel plezier op om aan de slag te gaan!

Dit bericht is ook terug te lezen op Proefwerk ICT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reactie zijn altijd welkom!